Annons

Behovet av förskoleplatser ökar

Behovet av platser på förskolor och i skolor i Trelleborg ökar. Det behövs fler förskoleplatser bland annat på grund av maxtaxan och andra reformer på området samt på grund av småhusbyggande i kommunen. Småhusbyggandet ökar även behovet av platser i skolan.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2002

Skolförvaltningen i Trelleborg har listat behoven framöver och redovisar dem i ett brev till tekniska nämnden. På Anderslövs skola behövs det två basutrymmen och fyra grupprum inför hösten 2002 om eleverna från Alstad ska gå kvar på skolan. Planerad småhusbebbyggelse i Anderslöv ökar även behovet av förskoleplatser, enligt skolförvaltningen. Det behövs två nya avdelningar, en i mars 2002 och en i augusti samma år, enligt beräkningarna. I Vannhögs upptagningsområde krävs dels en ny förskola med två avdelningar för sammanlagt 40 barn, dels en förskola och grundskola 1?6 för 250 barn. Orsaken är bland annat utbyggnaden av småhusområdet på Västervång. I Skegrie saknas redan idag enligt skolförvaltningen fem grupprum, en fritidshemslokal, en förskoleklasslokal, ett bibliotek, två arbetsrum för lärare, en expedition för biträdande rektor samt tre förråd. ? När den planerade utbyggnaden av Västra Värlinge startar kommer det att krävas ytterligare basutrymmen och grupprum, skriver skolförvaltningen i sitt brev. Inför hösten 2002 krävs även två basutrymmen och fyra grupprum samt en fritidshemslokal på Modeshögs skola, enligt skolförvaltningen. Och om småhusbebyggelsen på Dalköpinge genomförs behövs i området dessutom två till tre förskoleavdelningar med plats för 40?60 barn. På Granlunda måste idrottssalen byggas om för att inrymma fritidshemsverksamhet, menar skolförvaltningen som även anser att Norra skolan behöver byggas om till förskola för cirka 40 barn varav 20 i mars och 20 i augusti 2002.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons