Behöver mer plats efter elevrusch

Det börjar bli trångt på Kulturskolan, som har fler elever än på länge inskrivna i verksamheten. Kulturnämndens ordförande Love Nilsson (MP) menar att en utbyggnad är nödvändig.
– Jag tror definitivt inte att det stora elevantalet är en tillfällig trend, säger han.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2011
Michael Nordberg utanför Kockska huset. Senast det gjordes en större renovering av lokalerna var när dåvarande Musikskolan skulle flytta in på 1970-talet.
Michael Nordberg utanför Kockska huset. Senast det gjordes en större renovering av lokalerna var när dåvarande Musikskolan skulle flytta in på 1970-talet.Foto: Claes Nyberg
Foto: Claes Nyberg

Ytterligare en danssal samt fler undervisningsrum behövs. Det menar Kulturskolans rektor Michael Nordberg som menar att man behövt mer plats under en längre tid.

– Behovet har funnits länge, men det har inte varit så stort som det är nu. Idag har vi 800 ämneselever. Jag tror att man måste gå tillbaka till musikskolornas glansperiod på 1970-talet för att hitta en lika hög siffra, säger Michael Nordberg.

Hans förslag är att skolan ska byggas ut, både i sidled och på höjden. Annexet, som rymmer den stora salen, skulle byggas ut med en våning till med danssalar samtidigt som en ny huskropp, placerad söder om parkeringsplatserna, kopplas på annexet.

– Där skulle vi ha undervisningsrum. Det tror jag är en lösning som inte behöver vara så dyr. Eftersom vi redan har tillgång till toaletter i annexet behöver man inte bygga några sådana heller, säger Michael Nordberg.

Kulturnämndens ordförande Love Nilsson (MP) håller med om att behovet finns. Han tror dock att frågan kan tas upp i nämnden tidigast till våren.

– Det här med budgetarbete är ett långsiktigt projekt och inom kulturen har vi starkt behov av att rusta upp i flera olika verksamheter, säger han.

Enligt Love Nilsson togs behovet upp redan under förra mandatperioden, när han satt som ledamot i kulturnämnden. Däremot har man fortfarande inte diskuterat behovet i detalj.

– Jag har ingen uppfattning om hur stor en utbyggnad skulle bli. På vilket sätt man bygger ut ska jag inte heller ta ställning till nu. Det finns olika lösningar, det handlar ju om hur området är detaljplanerat. Det är inget vi har tittat på, säger Love Nilsson.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.