Annons

Behov av kurser för anhöriga blir större

Trelleborg • Publicerad 5 juli 2005

I höst startar Trelleborgs anhörigcenter ytterligare en utbildning för anhöriga till demenssjuka.

– Vi kan se att behovet blir större och större, säger anhörigkonsulent Ann Britt Andersson.

Annons

Centret har tidigare anordnat ett antal utbildningar för anhöriga till demenssjuka. Alla har varit mer än välbesökta.

Genom att utbilda, ge information och stöd till de anhöriga, blir det möjligt för de drabbade att kunna bo kvar längre tid hemma.

Under utbildningen som består av fem träffar, kommer de anhöriga bland annat att få kunskap om de vanligaste demenssjukdomarna, hur man kan bemöta sin make eller maka efter att diagnosen har blivit fastställd och information om vilken avlastning som är möjlig att få.

Under utbildningsträffarna kommer även biståndshandläggare, arbetsterapeut, sjukgymnast och distrikssköterska att finnas tillgängliga för information och svara på frågor.

– Syftet med utbildningen är också att anhöriga ska kunna träffa andra som befinner sig i liknande situation, det är viktigt att kunna ge stöd och råd till varandra. I höst ska vi också starta nya samtalsgrupper som man kan delta i, berättar Ann Britt Andersson.

Utbildningarna kommer att hållas i anhörigcenters lokaler i Delfinens dagcentral.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons