Annons

Begär skydd mot ny läcka

Vattenledningen var gammal. Fyra gånger på tio år började den läcka. Vatten trängde upp i väggarna på fastigheten på Östra stranden. Nu ställer fastighetsägaren krav på Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2005

I sin skrivelse till Trelleborgs kommun påpekar fastighetsägaren att det varit ren tur att någon varit hemma när läckagen inträffat. Hon betonar att hon är orolig varje gång hon lämnar hemmet att ett nytt läckage ska inträffa och skadorna bli värre än tidigare.

Fastighetsägaren har skrivit till Tekniska nämnden två gånger tidigare och krävt förebyggande åtgärder. Denna gång kräver hon omedelbara åtgärder och ett skriftligt svar med handlingsplan, tidplan och vem som är ansvarig för åtgärderna.

Annons

Vid det första läckaget trängde vatten in i källaren. Fukt vandrade upp till en meters höjd i väggarna på bottenvåningen. Andra gången vattenledningen läckte stod det också vatten i källaren. Fastighetsägaren fick ersättning för förstörda mattor och en ny ytterdörr till källaren.

Vid ett tillfälle i fjor trängde vatten in i källaren och vid det andra tillfället, ett knappt halvår senare, kom vattnet upp i gräsmattan.

Kravlistan omfattar en opartisk besiktning och, om det behövs, dränering av grunden, en fuktspärr mot huskroppen, att staket, gräsmatta och buskar återställs samt de åtgärder som en besiktningsman bedömer som nödvändiga. Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons