Annons

Bedragare dömd - lurade köpare på nätet

En 27-årig Trelleborgare har dömts för att ha sålt varor över internet utan att leverera dem till kunderna.
Trelleborg • Publicerad 16 mars 2007

Den 27-årige trelleborgaren lade ut en massa olika varor till försäljning på auktionssajten Tradera på Internet. Det handlade om bland annat en dator, en mobiltelefon, en GPS, en digitalkamera, playstationspel och ett guldarmband. Många bjöd på varorna och de som bjöd högst betalade in pengar till mannens konto med löfte om att få varorna skickade till sig. Men några varor kom aldrig.

Det hela inträffade under oktober och november 2005. Sammanlagt fick mannen 33 500 kronor från tio olika kunder från olika ställen i Sverige.

Annons

De polisanmälde saken och under utredningen kunde polisen koppla pengarna till den 27-årige trelleborgarens konto.

Nu har han dömts av Ystads tingsrätt, domstolen i Trelleborg, för bedrägeri. Mannen dömdes till skyddstillsyn. Han ska dessutom fullfölja en behandling mot missbruk som han tidigare inlett.

Mannen nekade först till misstankarna men erkände sitt brott inför domstolen. Han dömdes dessutom att återbetala pengarna till dem han lurat.

Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons