Annons

Beddingetapas i smaktoppen

Restaurangen 2:a Sandbank från Beddingestrand satsar för första gången på att servera mat på Malmöfestivalen. Resultatet är succé .
Trelleborg • Publicerad 23 augusti 2006
Ägaren Linus Svensson (vä) och Christian Dahlberg garnerar en tapastallrik.
Ägaren Linus Svensson (vä) och Christian Dahlberg garnerar en tapastallrik.Foto: 
Fem små rätter ingår i den populära tapasrätten som specialkomponerats för Malmöfestivalen. Chevrerullar (getost), italiensk paj, marinerade grönsaker, spansk salami och fetaostkräm trängs på tallriken. BILD: LOUISE VOLL ERCOLINO
Fem små rätter ingår i den populära tapasrätten som specialkomponerats för Malmöfestivalen. Chevrerullar (getost), italiensk paj, marinerade grönsaker, spansk salami och fetaostkräm trängs på tallriken. BILD: LOUISE VOLL ERCOLINOFoto: 

Deras tapastallrik har fått lysande recensioner i pressen och går hem hos festivalbesökarna.

– Vi var lite oroliga den första dagen, men uppmärksamheten har gett resultat, säger Linus Svensson, som är delägare i restaurangen tillsammans med Marcus Karlsson.

Annons

I Beddingestrand serverar 2:a Sandbank också tapas.

– Vi tyckte det behövdes något nytt på Malmöfestivalen och bestämde oss för att prova. Grunden var getost och vi skapade en chevrerulle. Men så tyckte vi det var lite lite och byggde ut konceptet till en tapastallrik. Nu har restaurangpersonalen det svettigt, eftersom 2:a Sandbank håller öppet som vanligt även i Beddingestrand. Men att döma av kommentarerna kring matståndet är det värt mödan.

– Fantastiskt gott. Kul att det kommit något nytt på festivalen. Jag älskar tapas och det här känns fräscht, säger en av kunderna Christina Lindmark.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons