Annons

Beddingebor vill ha bättre skyltat

Skyltning som visar reglerna för hur man ska bete sig med häst och hund på stranden behövs. Det menar Beddingestrands föreningsråd i ett brev till Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 21 november 2012
Foto: 

– Bakgrunden är att det har varit en del bekymmer med bland annat lösspringande hundar på stranden, säger Peter Strub från föreningsrådet. Framför allt handlar det nog om okunskap om vilka regler som gäller.

Brevet har även skickats till Skurups kommun, eftersom stranden sträcker sig över kommungränsen. Det är också en orsak till att föreningsrådet anser att det behövs bättre skyltning.

Annons

– Det är snårigt och svårt att få reda på vad som gäller på varje område. Det skiljer dels mellan naturreservat och andra strandområden, dels mellan de båda kommunerna om vad som gäller enligt den lokala ordningsstadgan, säger Peter Strub.

Han menar att målsättningen måste vara att alla, vare sig man har husdjur eller inte, ska kunna trivas på stränderna.

– Vi vill att kommunerna ska samordna reglerna, så att det blir enkelt och tydligt vad som gäller, säger han.

I sitt brev förslår föreningsrådet också att en folder med informations tas fram.

– Vi föreslår också att man ska sätta upp skyltar, förslagsvis vid de ställen där flest tar sig ned till stranden, med information om vad som gäller. Vi hoppas att kommunerna vill utnyttja oss boende med lokalkännedom för skyltarnas placering och utformning, säger Peter Strub.

Madeleine Gripsten
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons