Annons

Beddingebor stämde upp för klubben

Solstolar, picknickfiltar samt en flämtande kvällssol fyllde Thurevallen i Beddingestrand när runt 600 personer utrustade sig med allsångshäften och tog sig till Lilla Beddinge bollklubbs allsångskväll under tisdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 26 juli 2005

Vinden var kanske lite väl frisk för att beddingebornas sånginsatser skulle höras ordentligt på Thurevallen under tisdagens allsångskväll men intentionerna var goda.

Allsångsledaren Lasse Svensson med orkestern Big Bellys samt sångerskorna Anna Forsvall och Lizette Norin, inledde kvällen med en modern klassiker i form av Thomas Ledins "Sommaren är kort". Efter en trevande start blev publiken snart varm i kläderna och sånginsatserna hördes en smula bättre under Evert Taubes "Rosa på bal". Efter ett par låtar med rockbandet Amplifire från Köpingeskolan blev det dags för en höjdpunkterna på programmet, i alla fall för många föräldrar.

Annons

Fram till scenen promenerade alla spelare i Lilla Beddinge BK, från knattar till A-lag, och framförde "Lilla Idas sommarvisa" under stort jubel.

För Tobias Nählinder, som spelar i P13, var det första gången han deltog i en allsångskväll överhuvudtaget.

– Det är viktigt att samla in pengar till klubben, sadeTobias Nählinder, innan det var dags att inta scenen. Det är första gången som Lilla Beddinge BK arrangerar allsångskväll.

– Först och främst är det för att samla in pengar till våra ungdomar men det känns också roligt att kunna göra något för alla som bor härute på landsbygden, sade Kent Öjvindsson, LBBK.

Och publiken såg ut att hålla med om att det var roligt. Bakom ett elegant campingbord på hjul satt Boo och Inger Lilje från Stora Isie samt Inger och Anders Weibull från Stora Beddinge och kalasade på paté och vitt vin.

– Det är verkligen kul att det händer något lokalt och att det blev så fint väder, säger Inger Lilje.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons