Annons

Bebyggelse kan orsaka flytt av energiföretag

Energibolaget Eon har en del synpunkter på en eventuell utbyggnad av Trelleborg. Där energibolaget i dag har en större transformatorstation för elnätet planeras i framtiden ett bostadsområde.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2008

Eon meddelar i ett brev till kommunens stadsbyggnadskontor att bolaget inte har för avsikt att flytta stationen eller de ledningar som är lokaliserade på samma område.

"Om planen ska genomföras i enlighet med remitterat material måste dock anläggningarna omlokaliseras. Under förutsättning att kommunen står för samtliga kostnader för sådana åtgärder för E. on gärna en diskussion med kommunen om möjliga alternativa lösningar", skriver energiföretagets representant.

Annons

Samtidigt påpekas det att en flytt av stationen och ledningarna är omfattande, både gällande tid och kostnad.

Även när det gäller sen mät- och reglerstation samt en högtrycksledning för gas erbjuder företaget sig att flytta utrustningen, förutsatt att kommunen står för alla kostnader.

"Det är viktigt att en dialog om eventuella åtgärder inleds på ett tidigt stadium", skriver företagets representant i brevet till kommunen.

Trelleborgs kommun uppmanas i samma skrivelse att iaktta försiktighet vid planeringen av utbyggnad av stans trafik och bebyggelse när det gäller magnetiska fält.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons