Annons

Bättre bussresor målet för Skånetrafiken

Trelleborg • Publicerad 14 september 2007

Skånetrafiken startar 17 september ett projekt som heter Bättre Resa tillsammans med entreprenörerna Arriva och Veolia transport.

Syftet är att bussresorna ska bli bättre för alla.

Annons

Under tio veckor nu i höst kommer bussresenärerna bland annat på Söderslätt och i Trelleborg att märka av projektet.

Det handlar om fem olika områden där Skånetrafiken vill höja kvalitén. Det ska bli renare bussar och chaufförerna ska bli bättre på att köra så att resan blir mjukare och behagligare samt mer vänlig mot miljön.

Uppträdandet ska också bli bättre liksom informationen med utrop av hållplatser och information om förseningar. Dessutom sker en satsning på bättre punktlighet.

Skånetrafiken vill också involvera passagerarna i projektet. En bättre resa kan innebära att passagerarna går långt bak i bussen, har kort och kontanter redo när man går på och att man tar med sig gratistidningar och slänger utanför bussen.

Det kommer också att dyka upp hållplatsvärdar på olika ställen för att höra vad resenärerna tycker.

Förutom att passagerarna ska få bättre resor syftar projektet även till att Skånetrafiken och entreprenörerna ska veta vad passagerarna tycker är bra kvalité.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons