Annons

Båtsällskap vill flytta ishus i Gislöv

Trelleborgs Båtsällskap menar att det planerade ishuset i Gislövs hamn ligger på fel plats.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2007
Här planeras ishuset i Gislövs hamn. Bild: Claes Nyberg
Här planeras ishuset i Gislövs hamn. Bild: Claes NybergFoto: 

I ett brev till byggnadsnämnden i Trelleborgs kommun skriver sällskapets ordförande Arne Nilsson att den planerade upprustningen och utvecklingen av hamnen är välkommen.

Däremot har Båtsällskapet invändningar mot den planerade placeringen av ishus, toaletter, lådförvaring med mera.

Annons

Det som sällskapet framför allt vänder sig emot är man planerar att lägga sjösättnings- och upptagningsramp, tankstation för diesel samt land- och förvaringsplats för fisk på samma ställe.

"Vi anser att placeringen av nybygget försvårar sjösättning och upptagning av båtar, dels då vi använder vår fasta kran, dels då vi använder mobil kran" menar båtsällskapet i sitt brev.

Det handlar om att det blir mindre utrymme att manövrera lyftanordningarna på och både båtar och lyftanordningar har blivit allt större, enligt sällskapets brev.

"I dag sker mellan 300 och 400 lyft om året från denna ramp" skriver Arne Nilsson.

Båtsällskapet föreslår i stället att man ska flytta om och sanera bland hoddorna och där skapa plats för nybygget.

"Där skulle det smälta in betydligt bättre och enligt vår mening vara tillgängligt för fisket på ett helt annat sätt" anser Trelleborgs Båtsällskap i sitt brev.

Därför hoppas sällskapet att byggnadsnämnden ska avslå bygglovsansökan för ishus och toaletter i Gislöv och att placeringen av nybygget flyttas.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons