Annons

Båtluffa längs Sydkusten nästa sommar

Tidigast nästa år blir det möjligt att båtluffa längs Sydkusten och några hamnar i Danmark. Går det enligt planerna sjösätts allting våren 2004.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2003

Medlemmar i projektet Pilelandet, turistsamarbetet mellan Trelleborg, Vellinge, Svedala, Skurup och Ystad, har kläckt idén om att turister ska luffa via 22 svenska och danska hamnar. För Trelleborgs del kan det bli aktuellt med tre hamnar: Gislöv, Skåre och Smygehamn. - Det är ett bra initiativ och ett effektivt sätt att locka hit fler turister, säger Monika Strömblad, turistintendent på Trelleborgs kommun. Fiskebåtar som tagits ur bruk är tänkta att bli transportmedel för havsturisterna. Båtluffarkort ska kunna köpas på de repektive orterna och ska vara i stil med Interrailkortet, som man kan åka med obegränsat under en viss period. - Det vore bra om det här projektet kunde dra igång så fort som möjligt. Men det blir tidigast om ett år. Nästa möte med representanter från de danska och skånska kommunerna hålls i september, säger Monika Strömblad.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons