Annons

Båtklubb vill stoppa livsfarligt badande

Det farliga badandet på otillåtna platser i Falsterbokanalen är ett problem som bara växer.
Trelleborg • Publicerad 25 juni 2007

Det anser Falsterbokanalens båtklubb som tycker att situationen blivit ohållbar.

– Någon måste hjälpa oss med ordningsfrågorna och då tycker vi att kommunen ligger närmast tillhands, säger Lars-Erik Möller, ordförande i båtklubben.

Annons

I Falsterbokanalen råder badförbud, förutom vid särskilda badplatser i södra hamnbassängen.

Men badförbudet res-pekteras inte, menar båtklubben, som sett att ungdomar även badar från andra platser. Detta kan vara livsfarligt, menar Lars-Erik Möller. Det är lätt att sugas in av en båt som kommer förbi. – En båtpropeller stoppar inte för en arm eller ett ben. Sånt slår den av som ingenting, säger Lars-Erik Möller.

Båtklubbens medlemmar, kanalens personal och kustbevakningen brukar säga till ungdomarna, men utan resultat.

– De brukar säga "det har du inte med att göra", eller "det ska du ta och skita i", säger Lars-Erik Möller som vittnar om att ungdomar även rivit ner badförbudsskyltarna.

Båtklubben föreslår att kommunstyrelsen agerar och tillhandahåller en flotte på tillräckligt djup i södra hamnbassängen.

– Vi kan spärra av med taggtråd, men det är det ingen som vill, säger Lars-Erik Möller.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons