Annons

Båtarna släpptes ut på blåbete

Trelleborg • Publicerad 9 maj 2010
Claes Johansson ser sin båt Felicia sjösättas. Nu kan sommaren börja!
Claes Johansson ser sin båt Felicia sjösättas. Nu kan sommaren börja!Foto: Claes Nyberg

GISLÖV. -Jag går i pension om 14 dagar. Då bär det iväg. Antagligen Själland runt. Det ska bli härligt!

Claes Johansson tittar på sin åtta meter långa segelbåt Felicia som ligger och guppar i Gislövs småbåtshamn. Den har precis fått komma ner i vattnet efter en vinter på land. I lördags var det den tredje och sista sjösättningsdagen i hamnen.

Annons

-Det är tjugo båtar som ska ner i dag. Jag är nog här till tre i eftermiddag innan jag är klar, säger Arne Kristensson som sköter kranen.

Han får båtarna att flyga upp i luften och sedan sakta nå vattnet, en efter en. Trots det kalla vädret är båtägarna nöjda. Nu började ändå sommarsäsongen.

-Jag hoppade fallskärm innan och kom upp i 350 hopp innan jag skadade mig allvarligt i Spanien för sex år sen. Benet var helt av. Och så knäckte jag två revben och slog ut en tand. Jag fick åka ambulans över bro. Det är det inte många som gjort! säger Claes Johansson och skrattar.

-Efter detta krävde min dotter att jag skulle ta det lugnare. Man ska alltid lyssna på sin dotter, fortsätter han.

Resultatet blev en Nordkip som han köpte i Stockholm. Sedan bar det av till havs. Idag är dottern nöjd, och Claes Johansson också.

-Jag bor i Svedala med flyttar gärna hit. Det är fantastiskt här i Gislöv. Alla känner alla och hjälpsamheten är stor. Jag kunde ingenting när jag kom hit. Folket här har lärt mig allt, säger han.

Ingrid Pärssinen
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons