Annons

Barnporrdömd planerar överklagande

En överklagan från den 35-årige man som ringt sexsamtal till över 100 barn i Sydvästskåne kommer sannolikt leda till att barnens företrädare också överklagar, för att höja den skadeståndssumma som redan ligger nära 400 000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 3 april 2003

Det är beskedet från advokat Christel Karlsson i Trelleborg, företrädare för 98 av de barn som blivit uppringda. 66 av dem krävde i rättegången skadestånd, och tillerkändes mellan 5 000 och 6 000 kronor vardera. - Vi kommer inte att överklaga självständigt, utan göra ett anslutningsöverklagande som innebär att de barn som yrkat på högre skadestånd kan få det i hovrätten, förklarar hon. 35-åringen planerar att överklaga domen, även om ingen överklagan formellt lämnats in än. Mannen dömdes av Trelleborgs tingsrätt till två års fängelse för sexuellt ofredande samt barnpornografibrott. I mannens dator hittades listor över telefonnummer till barn, och det framgick att mannen redan ringt 109 barn och fört noggranna anteckningar om samtalen. För att få barnen att prata påstod 35-åringen att han ringde från en skola och höll på med en undersökning om om sex och mobbning.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons