Annons

Barnfamilj var utan el i mer än en vecka

Tre barn har varit utan el i drygt en vecka. Föräldrarna hävdar att det beror på att kommunen inte betalat ut försörjningsstöd som de skulle. Men kommunen menar i stället att det är föräldrarna som inte sett till att räkningarna blivit betalda.
Trelleborg • Publicerad 9 maj 2014

Datorn började plötsligt att pipa hemma trots att sladden var i. När den sedan blev svart upptäckte trebarnmamman att elen hade blivit avstängd. När hon ringde elbolaget visade det sig att fyra räkningar inte var betalda, skulden låg på drygt 8 000 kronor.

Familjen har varit i behov av försörjningsstöd under en lång tid och har fått hjälp med både hyra och elräkningar.

Annons

– Det har alltid fungerat som det ska, säger mamman.

Enligt henne fungerar stödet på det sättet att familjen lämnar in räkningarna till socialtjänsten som betalar dem. Hon menar också att påminnelser inte kommit. Socialtjänsten hävdar istället att hushållet betalar elabonnemanget genom autogiro och när pengar inte finns på kontot blir summan helt enkelt inte dragen.

– Det är viktigt att veta i detta fall att det är familjens ansvar att se till att räkningarna blir betalda, säger Venzel Rosqvist, enhetschef för myndighetsenheten i Trelleborgs kommun.

Den 30 april ringde pappan i familjen till kommunens växel och fick beskedet att en kompletterande ansökan måste göras samt att familjen skulle kontakta elbolaget för att försöka göra en överrenskommelse. Samma dag görs en ansökan om försörjningsstöd på 8 100 kronor för att skulden ska kunna betalas.

– Det är så klart svårt att leva utan el. Vi fick slänga mat för 1 800 kronor som blev dålig. Jag och min man klarade oss, det var inte kallt i lägenheten. Men för barnen var det värre. De har mått väldigt dåligt av detta, säger mamman.

Först den 5 maj får en handläggare ansökan på sitt bord. Hon gör en snabb handläggning och beviljar försörjningsstödet morgonen den 7 maj. Samma dag på eftermiddagen kommer strömmen tillbaka igen till familjen. Då har de varit utan el i mer än en vecka.

Varför fick inte en handläggare ansökan direkt när den kom in?

– Vi har många ansökningar att behandla, säger Venzel Rosqvist.

Man kan inte tänka sig att behandla en ansökan snabbare eftersom det handlar om en familj med små barn som saknar el?

– Vi får ansökningar från många barnfamiljer. Dessutom skulle familjen kontakta sitt elbolag, jag kunde inte utesluta att elen hade kommit tillbaka.

Fanny Nyberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons