Barnens bejublade djurshow

Lördagens gymnastikuppvisning lockade föräldrar, syskon och släktingar till A-hallen på gymnasiet. "Detta är kul", utbrast Evelina Frodlund som smyckat sig med gula fjädrar, beredd att uppträda som kyckling.
Trelleborg • Publicerad 24 mars 2007
Lovisa Norén tog emot de minsta i showen, när de klev ur ett spindelnät i stort format. BILD: TOMAS NYBERG
Lovisa Norén tog emot de minsta i showen, när de klev ur ett spindelnät i stort format. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 
Visningen drog fullt hus.
Visningen drog fullt hus.Foto: 
Hopp! Hopp! Sofie Terkildsen gillade att vara med i uppvisningen.
Hopp! Hopp! Sofie Terkildsen gillade att vara med i uppvisningen.Foto: 

Plintarna plockades fram och hoppmattorna ställdes på sina platser så att barnen och ungdomarna kunde landa mjukt när Träningscentret Trelleborg höll sin årliga uppvisning. Temat var djur. Barnen hade klätt ut sig till apor, kycklingar, krokodiler, kaniner och grodor.

När man minst anade det klev några leopardmönstrade treåringar fram till ett av redskapen, som föreställde ett spindelnät i jättfeormat.

En av tränarna, Lovisa Norén, hjälpte de unga gymnasterna att hoppa ur nätet.

Ansvarig för hela evenemanget var Marie Doggart.

Stolt presenterade hon de medverkande.

– Styrkan i det här är att alla är välkomna och att dett inte är någon elitgrupp. Det är bredden i arrangemanget, säger Marie Doggart. Föräldrar, syskon, kompisar, far- och morföräldrar, ja det var en månghövdad publik som trängdes i idrottshallen, för att filma och se djurshowen.

Det hoppades livligt i trapetsen och klängdes i lianerna under det två timmar långa arrangemanget.

Inför uppvisningen var det en del föräldrar som frågade sig hur deras barn skulle kläs ut till krokodil. Lösningen blev passande, gröna, huvudbonader, som fick de unga deltagarna att se ut som just krokodiler.

Sofie Kronkvist, Maria Kitanoski och Evelina Frodlund var förväntansfulla inför uppvisningen. De tre tjejerna hade klätt ut sig till kycklingar och pyntat sig med matchande fjädrar, som lyste i gult och andra färgglada valörer. När det väl var dags att ta språnget ut i A-hallen rörde de sig till låten Fredag är det ärtsoppa, på lördag är det fest, som är välkänd från tv-reklamen.

– Roligast att hålla på med gymnastik är att man blir duktigare, säger Evelina Frodlund.

Sammanlagt deltog drygt 150 barn och ungdomar.

Treåringarna var de allra yngsta som var med i visningen.

De äldsta var 17-18 år.

– Det är tredje året i rad som vi ordnar den här sortens uppvisning och det är väldigt roligt att det är så många som kommer hit och tittar, tycker Marie Doggart.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.