Annons

Barnen i Skegrie kan flytta in i ny förskola 2010

Till hösten kommer de första spadtagen till Skegries nya förskola att tas. Det beslutade kommunstyrelsen i onsdags. Men ännu är frågor som rör finansieringen olösta.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2009

– Vi vill satsa på Skegrie. Förskolan ska byggas strax öster om det som är Skegrie centrum i dag och på sätt kommer vi också etablera ett nytt centrum, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Arbetet med den nya förskolan kommer att påbörjas någon gång under slutet av 2009. Invigningen beräknas till 2010.

Annons

Tidigare har turerna varit många kring förskolan i Skegrie. Bland annat har planeringsarbetet försenats på grund av problem med tomtköp. Boende i Skegrie har också haft synpunkter på förskolans placering. Men enligt Ulf Bingsgård ska alla sådana frågor nu vara lösta.

– Det enda som återstår är själva finansieringen. Det är kommunfullmäktige som fattar det avgörande beslutet men jag är övertygad om att förskolan är färdig 2010, säger Ulf Bingsgård.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons