Annons

Barnen hade egen festival

Kön till ponnyridningen var lång och de förtjusta tjuten från hoppborgen hördes i Stadsparken. I TA:s barntält gick skrivaren varm när barnen stod i kö för att formulera sina egna löpsedlar.
Trelleborg • Publicerad 30 augusti 2008
Flickorna, från vänster Julia Rengbo och Mathilda Olsson, fick inte flytta fötterna utanför plattan under dragkampen. Annie Lidé kontrollerade och avgjorde att Mathilda Olsson vann. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Många av barnen var starkast, snabbast eller Spindelmannen. I kväll kommer många barnrum att prydas av TA-löpsedlar.

Inför Palmfestivalen sades, och skrevs, det att det skulle kosta 50 kronor för varje barn att gå in på barnområdet men när festivalen inleddes var det gratis. Barnen satte sina skor och begav sig in i hoppborgen medan föräldrarna stod utanför och pratade. Emellanåt tittade ett barn ut och försvann in igen.

Annons

Carolina Nilsson hade blivit sminkad i ansiktet och var nöjd med sin löpsedel medan Sara Bohman hade lite svårt att bestämma sig för vad det skulle stå på hennes. Ponnyhästarna gick sina lugna rundor i parken med barn på ryggen medan Julia Rengbo och Mathilda Olsson hade dragkamp på den ena gräsmattan.

Strax bredvid pågick kampen i herre på täppan.

Barnfestivalen vände sig till barn från 12 års ålder men det var många som var betydligt yngre och hoppade av hjärtans lust i hoppborgen. Detta var första gången som barnen hade sin egen festival.

Många föräldrar satt på bänkarna i solen och njöt av att barnen roade sig på egen hand. Under tiden förbereddes ljudanläggningen inför Gasverket Show med enstaka rundgångstjut som bakgrund. Sedan var det dags att följa med föräldrarna till trängseln på Algatan.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons