Annons

Barnen får trygghet i lånad skola

Det var en vanlig dag för Kattebäckskolans elever på tisdagen. Fast på samma gång var den väldigt annorlunda.
Trelleborg • Publicerad 8 september 2009
Foto: 
Kattebäckskolans elever intog Centralskolan på tisdagen, en dag som blev som en vanlig skoldag fast ändå inte. Måns Byreing Brobeck och Daniel Petersson i tvåan kopplade av i en mysig soffa i sitt nya klassrum.
Kattebäckskolans elever intog Centralskolan på tisdagen, en dag som blev som en vanlig skoldag fast ändå inte. Måns Byreing Brobeck och Daniel Petersson i tvåan kopplade av i en mysig soffa i sitt nya klassrum.Foto: 

TRELLEBORG. Deras skola är stängd på grund av sviterna efter fredagens brand. Därför var det igår ny skolväg, ny skolgård och nya klassrum. Men samtidigt samma lärare och samma kompisar som vanligt.

– Barnen känner trygghet i att vara tillsammans, och det gör även vi. Det är viktigt rent känslomässigt att vi får vara på samma ställe, säger läraren Annika Nordström, som är glad att Kattebäckskolans verksamhet inte splittras upp på Vannhögskolan och Centralskolan.

Annons

Annika Nordströms andraklass har precis ätit sin lunch i Centralskolans matsal. När lektionerna återupptas får barnen rita teckningar som anknyter till branden på Kattebäckskolan. Johan Schlyter har ritat en fin teckning på Centralskolan, där han redan verkar ha funnit sig väl tillrätta. Han konstaterar dock att skolan har sina nackdelar, och syftar på en kompis som trillat och skrapat knät på skolgården som till stora delar är asfalterad.

– Det hade varit bättre ifall det varit gräs, säger Johan som hörde sirenerna hemifrån på fredagskvällen, men trodde att det var ambulanser.

Elias Olsson anser också att Centralskolan verkar ganska okej, även om han tycker att den luktar lite skumt på sina ställen. Den här terminen får han ta sig lite längre till skolan än vanligt, men det innebär inga större svårigheter.

– Jag får åka bil eller gå. Det ställer till lite problem, men det går nog bra, säger Elias.

Lärarnas fokus första dagen var att barnen skulle få en rolig skoldag.

– Vi har kollat in var man kan leka, både på skolgården och i Stadsparken. Idag ska det vara jättekul att gå i skolan, säger Annika Nordström.

Eleverna på den brandhärjade Kattebäckskolan måste troligen gå på Centralskolan under hela terminen. Så lång tid beräknas saneringen av Kattebäckskolan ta. Alla klasser utom en får plats i den västra skolbyggnaden, femmorna tar plats i den östra.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons