Annons

Barn underhöll på Akka

Att sjunga Evert Taube-visor och dansa vals hör inte till elvaåringars vardag. Att lyssna på sång av elvaåringar och att bli uppbjuden till dans av dem hör inte till pensionärers vardag.
Trelleborg • Publicerad 31 maj 2002

BILD: CLAES NYBERG Det var minst sagt kultur över generationsgränserna när klass 4-5 grön från Centralskolan presenterade sitt arbete om Evert Taube på fredagen. Pensionärerna på Akka fick en stunds underhållning till maten då klassen glatt sjöng Änglamark, Brevet från Lillan och Flickan i Havanna. Slutligen blev det Sjösala vals och det var då det också bjöds på dans. Eleverna hade övat in valsstegen och de äldre fick chans att träna på stegen. Artigt bjöd de upp de äldre som satt närmast dansgolvet. - Det här var det bästa de har haft för oss äldre här på länge, konstaterade Alice Berg efter att ha fått dansa med Aida Bajric. I omkring en och en halv månad har klassen arbetat med Evert Taube som tema tillsammans med lärarkandidaten Annelie Hansson. - Vi har pratat om Evert Taube och sjungit hans visor. Först visste alla inte vem han var men nu kan de många av hans visor, berättar Annelie. När de under ett tag arbetat med Evert Taube-temat så ville de gärna visa upp vad de lärt sig och Annelie kom på idén med att uppträda för de äldre på Akka.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons