Barn-tv på Frimärkets dag

Trelleborg • Publicerad 1 oktober 2006
Magnus Gartrup, Eskil Kjellberg och Östen Hansson var några av medlemmarna i Trelleborgs filatelist klubb som var med på Frimärkets dags i lördags. Bild: Claes Nyberg
Magnus Gartrup, Eskil Kjellberg och Östen Hansson var några av medlemmarna i Trelleborgs filatelist klubb som var med på Frimärkets dags i lördags. Bild: Claes NybergFoto: 

När Frimärkets dag firades på Trelleborgs bibliotek i lördags stod barnens tv-idoler i centrum.

Med anledning av att det i år är 50 år sedan som det första barnprogrammet sändes i SVT ges ett frimärkshäfte ut med motiv från barn-tv-program genom åren, som Humle och Dumle, Teskedsgumman, Televinken, Fem myror är fler än fyra elefanter och många fler. Dessutom ställde medlemmar i Trelleborgs filatelistklubb ut, bland annat före detta medarbetaren på Trelleborgs Allehanda Wincent "Winne" Öberg.

– Jag har med ett av de största frimärkshäftena som getts ut. Det är ett märke från Australien, som getts ut i samband med årets fotbolls-VM i Tyskland, berättar han och visar på häftet i form av en fotboll med en diameter på ungefär 17 centimeter.

Sven-Åke Andersson är kassör i föreningen och berättar att det är tunt med återväxten inom frimärkssamlandet.

– Men på de orter där man har ledare som är lite yngre och kan prata med ungdomarna, där har man livlig verksamhet, till exempel i Svedala, säger han.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.