Annons

Barn hälsade våren välkommen

Ett 30-tal barn från Fågelsången och Sockertoppens förskola utbrast i ett vårtjut på fredagsförmiddagen. Barnen hade samlats vid Trelleborgen för att traditionsenligt hälsa våren välkommen.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2002

Linnea Lindahl och Fanny Brandt. BILD: TOMAS NYBERG Dessutom klädde sig barnen i olika hattar, sjöng in den varma årstidens ankomst och framför allt vrålade allt vad de förmådde. - Det är roligt att komma hit och skrika, tycker Sofie Wiklund, 5, som var iklädd en guldskimrande hatt. I snart tio år har förskolebarn i Trelleborg haft som tradition att ägna sig åt ett enda kraftfullt vårvrål som ekar över borgområdet, Portgränd och de andra omgivningarna. Inspiration till vårskriket har hämtats från Astrid Lindgrens bok om Ronja Rövardotter, där rövardottern utbrister i ett hejdundrande gallskrik. - Vi gör det för att visa vår glädje och för att det blir varmare för varje dag som går, säger Gerd Ring, förskolelärare på Fågelsångens förskola. Med muntra miner stämde barnen upp i den populära visan "Du ska inte tro det blir sommar". Flera av barnens föräldrar var med på aktiviterna vid Trelleborgen. Även de klämde i när barnen och deras fröknar sjöng passande vårvisor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons