Annons

Barn, bad och dans på midsommar

Trelleborg • Publicerad 24 juni 2006
I Östervångsparken i Trelleborg bjöd Trelleborgs scoutkår på ett riktigt gammaldags midsommarfirande. Bild: CLAES NYBERG
I Östervångsparken i Trelleborg bjöd Trelleborgs scoutkår på ett riktigt gammaldags midsommarfirande. Bild: CLAES NYBERGFoto: 
Marianne Svensson med de midsommarfina barnen Anton Lindbro, ett år och åtta månader, samt Moa Larsson, snart tre år.
Marianne Svensson med de midsommarfina barnen Anton Lindbro, ett år och åtta månader, samt Moa Larsson, snart tre år.Foto: 

Det var barnens midsommar i Östervångsparken på midsommarafton, när Trelleborgs scoutkår bjöd in till sedvanligt firande.

En del glada barn tog chansen att leka i plaskdammen i det fina sommarvädret medan andra upplevde dansen kring midsommarstången, kanske för första gången. En midsommarafton som i år kan bli ett minne som kan sitta fast för livet hos de små.

Annons

Trelleborgs scoutkår stod även för sången i Östervångsparken och bjöd på en katalog av alla de gamla traditionella låtarna som man förknippar med midsommar. Två av barnen som var med och firade midsommar i Östervångsparken i år var Anton Lindbro, ett år och åtta månader gammal, samt Moa Larsson, snart tre år.

På frågan om Moa gillar att dansa kring stången nickade hon stumt. På frågan om hon gillade midsommar nickade hon lika stumt till den okände farbrodern som frågade konstiga saker.

Sedan var den korta intervjun slut eftersom dansen gick vidare och ringen kring midsommarstången inte fick brytas.

Förutom sången, dansen och musiken kunde man även köpa glass och läsk och lotter.

Firandet hade även lockat en del äldre publik, som dock mestadels höll sig i utkanten och inte deltog i själva dansen kring stången lika flitigt som de yngre.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons