Barbielekande pojke lockade

”Kenta är en liten levnadsglad femårig kille som har allehanda upptåg. Han gillar fotboll och mjukare saker som att leka med dockor”. Det säger skådespelaren Niklas Lindgren som på söndagen besökte Parken i Trelleborg i rollen som Kenta.
Trelleborg • Publicerad 7 oktober 2012
Camilla Månsén och Niklas Lindgren från Boulevardteatern i Stockholm besökte Parken i Trelleborg med föreställningen ”Kenta och barbisarna.”
Camilla Månsén och Niklas Lindgren från Boulevardteatern i Stockholm besökte Parken i Trelleborg med föreställningen ”Kenta och barbisarna.”Foto: Claes Nyberg

I foajén utanför Trelleborgssalen står ett helt gäng förväntansfulla killar och tjejer i sällskap av föräldrar och mor- och farföräldrar. De flesta verkar ha läst Pija Lindenbaums bok ”Kenta och barbisarna”.

– Det har varit favvisboken hemma. Den har vi läst många gånger, säger Linda Bååth Christensson som står med barnen Albin 5 år och Tuva 7 år i kön.

Tuva berättar om Kenta:

– Han leker med barbie. Det gör inte alltid killar, säger hon.

Linda Bååth Christensson tycker att boken har ett viktigt budskap.

– Det är viktigt att visa att man kan leka med olika leksaker. Det handlar inte om man är pojke eller flicka utan vad man tycker om att göra, säger hon.

Förutom Niklas Lindgren spelar Camilla Månsén med i föreställningen.

– Jag är alla andra figurer som Gittan, Kentas tjejkompis, Kentas pappa, förskolefröken och så spelar jag barbie, säger hon.

Föreställningen börjar och Kenta slits mellan att hänga med sina fotbollsspelande kompisar Åke och Anton och att leka med Gittan och barbiedockorna. Tillslut vågar han stoppa ner sin docka i dagisväskan.

– Okej Barbie. Du får följa med.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.