Annons

"Bara att lägga bollen på mål och skjuta"

Först vann tjejerna på Liljeborgsskolan skol-DM. För en vecka sedan, fredagen den 13:e, var det killarnas tur att göra detsamma.
Trelleborg • Publicerad 20 november 2009
Foto: 
Frans Nordqvist, Hampus Olin, Mattias Dahl, Erik Svensson och Daniel Patera Jönsson vann skol-dm i innebandy förra fredagen.
Frans Nordqvist, Hampus Olin, Mattias Dahl, Erik Svensson och Daniel Patera Jönsson vann skol-dm i innebandy förra fredagen.Foto: Benny Persson

TRELLEBORG. – Ja, vi kände att vi hade en del press på oss att också vinna, säger Frans Nordqvist, som förra veckan var uppe i Hörby och spelade hem segern.

Han och de tio andra killarna i årskurs åtta på Liljeborgsskolan hade bara hunnit spela ihop sig under en träning innan det var dags för distriktsmästerskap. De mötte sammanlagt fyra andra lag från Skurup, Hörby, Lund och Helsingborg. De tre första matcherna tog de hem lätt, med siffror som 12–1, 15–2 och 10–0. Den sista matchen däremot, mot Tunaskolan från Helsingborg, bjöd på tuffare motstånd och slutade 3–3. Men vinsten gick till Liljeborgsskolan – på grund av att laget från Helsingborg var ett år äldre och alltså spelade i fel åldersklass. De hade tagit fel på dag, egentligen skulle de ha spelat dagen efter med sin egen åldersklass.

Annons

Vad är det som gör att eleverna på Liljeborgsskolan är så vassa på innebandy?

– Vi har rätt många här på skolan som spelar innebandy, säger Hampus Olin.

Flera av spelarna i det vinnande DM-laget spelar också i Palmstadens innebandylag. Utöver innebandyspelare innehåller laget en brottare och en ishockeyspelare. Men någon avancerad strategi för att vinna har laget inte.

– Det är bara att lägga bollen på mål och skjuta. Det låter enkelt men det fungerar ju också, säger Frans Nordqvist.

Lucas Dietrichson
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons