Annons

Bar pistol och heroin på stan

– Sedan jag var arton år jar jag bara varit ute någon månad i taget, berättade en 25-årig trelleborgare när han stod inför häktningsdomaren på onsdagen. Denna gången gällde det misshandel, vapenbrott och narkotikabrott.
Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2005

I rättssalen var det svettigt varmt. Förhandlingarna skedde med dämpade, dröjande tonfall.

25-åringen greps i Malmö strax efter midnatt i söndags och anhölls på morgonen.

Annons

Den första åtalspunkten, misshandel och olaga hot, kom från en händelse den 2 juli då det var marknad vid Söderslättshallen. Han kom då i bråk med en försäljare om ett halsband han köpt till sin lillebror men som var sönder. Det blev slagsmål och två vittnen hävdar att 25-åringen slog ner två män och fortsatte misshandla dem när de låg ner. Själv hävdar han att det var säljarens kompanjoner som vittnade mot honom. Natten mellan lördag och söndag befann sig 25-åringen på Värnhemstorget i Malmö tillsammans med en kvinna. Vittnen uppfattade det som att 25-åringen hotade kvinnan. Han tog fram en pistol och avlossade ett skott. Polisen kom och grep honom. Vid avvisiteringen hittade polisen, förutom vapnet, rohypnoltabletter och heroin i hans fickor.

Själv hävdar han att han ätit 40"50 rohypnoltabletter den dagen och inte minns hur heroinet hamnat i hans ficka. Pistolen hade han för att han var hotad till livet och han brukade bära den på sig på stan men han kunde inte berätta var han fått den ifrån.

25-åringen hävdar själv att han inte hotat kvinnan utan att han lovat hjälpa henne. Hon ville skiljas från sin man och var rädd för honom. 25-åringen lovade att prata med mannen, som han känner.

Åklagaren var lite förundrad över att 25-åringen kom ihåg vad han pratat med kvinnan om men inte hur heroinet hamnat i hans ficka. Det var nästan elva gram heroin.

25-åringen är tidigare dömd för misshandel, för vapenbrott och för narkotikabrott.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons