Annons

Bankomater i centrum tas bort

I slutet av förra året togs bankomaterna i närheten av Swedbank bort. Nu är även automaterna vid SEB borta.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2018
Nu har även bankomaterna vid SEB tagits bort.
Nu har även bankomaterna vid SEB tagits bort.Foto: Mårten Svemark

Den som vill ta ut, eller sätta in, pengar på någon av bankomaterna vid SEB får nu istället vända sig till Valens köpcentrum. Bankomat AB, som äger och ansvarar för uttagsautomaterna, har beslutat att koncentrera kontanthanteringen i Trelleborg dit.

– Samtliga automater som satt hos oss var förbrukade, de fungerade väldigt dåligt. Då valde Bankomat AB att sätta upp ett helt nytt kontantcentrum i Valen. Där har de ju satt in helt nya maskiner istället, säger Mikael Rasmusson, kontorschef på SEB i Trelleborg.

Annons

– Bankomat AB tittar ju förstås på hur många transaktioner som görs på orten och hur stort behovet är och beslutar utifrån det var man ska finnas. Och det är ju knappt något avstånd mellan oss och Valen där man nu kan göra uttag och även insättningar, fortsätter han.

Hur ser du som kontorschef på att ni nu inte har några bankomater i direkt anslutning till ert kontor?

– Jag känner att avståndet är så pass kort, det rör ju sig bara om 100 meter till Valen, att tillgängligheten bör vara ganska god ändå. Och sett till hur automaterna som har suttit i våra väggar har fungerat den senaste tiden så bör det bli en bättre upplevelse på Valen eftersom de är helt nya.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons