Annons

Banker drabbade av bedrägeri

Fem banker i Trelleborg, Höllviken och Vellinge utsattes under torsdagen för ett omfattande bedrägeri. En man växlade in förfalskade eurosedlar till ett sammanlagt värde av närmare 60 000 svenska kronor.
Trelleborg • Publicerad 26 juni 2003

Klockan 10 på förmiddagen inledde mannen sin runda i sydvästra Skåne på SE-banken i Vellinge. Sedan körde han till Höllviken där både Handelsbanken och Föreningssparbanken ovetandes växlade in de falska sedlarna. Även Handelsbanken och Föreningssparbanken i Trelleborg begick samma misstag vid lunchtid. Först senare under eftermiddagen upptäcktes bedrägeriet. Förutom bedrägeri misstänks mannen för penningförfalskning. Sedlarna, i flera olika valörer, var enligt polisen mycket välgjorda och kunde därför slinka genom hanteringen på bankerna utan att upptäckas. Även om polisen befarar att mannen kan ha lämnat landet finns det en del bevisning. Mannen har fastnat på film i bankernas övervakningskameror och alla sedlar är beslagtagna. Hasse Persson, polisinspektör i södra Skåne, har gott hopp om att kunna hitta fingeravtryck på sedlarna. - Vi har ju vissa bevis. Men i och med att det rör sig om en utländsk medborgare så kan han vara ute ur landet, säger Hasse Persson. Mannen beskrivs ha allmänt utseende, vara mellan 20 och 30 år gammal och tala mycket dålig engelska. Alla polisdistrikt i södra Sverige har underrättats om bedrägeriet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons