Banken checkar ut

Trelleborg • Publicerad 4 oktober 2005

På tisdagen flyttade Föreningssparbanken in i bodarna, precis i närheten av korsningen Algatan - C B Friisgatan. Senare i år flyttar Åhléns in, lagom till julskyltningen.

Bygglov saknas fortfarande för bodarna, som fungerar som tillfälligt bankkontor, med kundservice och rådgivning, fram till februari.

Samtidigt som kassakunderna strömmade in i de nya lokalerna revs det ut en del inredning och material från bankhuset, som snart ska bereda plats för Åhléns varuhus.

Bråte och betong hamnade i grävskopans käft. Fönstren ska göras om på en del av det drygt 35-åriga bankpalatset och interiören ska göras om.

Går allt enligt planerna öppnar Åhléns vid julskyltningens premiär, sista helgen i november, och har ingång från Algatan.

Parallellt med detta byggs Föreningssparbankens nya lokaler om i samma hus, i byggnadens södra del. Med ingång från C B Friisgatan ska banken öppna sina nyrenoverade lokaler i början av nästa år.

Bankchefen Alexander Klein medger att det varit bökigt under flyttperioden.

– Javisst har det varit mycket att planera, men nu har vi öppnat de tillfälliga lokalerna på C B Friisgatan, säger han.

Källarlokalen där bankfacken finns är öppen precis som vanligt.

Tidigare har Trelleborgs Allehanda berättat att bodarna saknat bygglov och att räddningstjänsten motsatte sig etableringen av de provisoriskt placerade byggnaderna mitt på C B Friisgatan, framför allt med argumentet att det fanns risk för spridning vid en eventuell brand.

I Fredags kom beskedet att räddningstjänsten har träffat en överenskommelse med räddningschefen Christer Dahlsjö angående brandskyddet.

– Bygglov saknas forfarande. Beslut om detta kommer om två veckor, då byggnadsnämnden har möte, säger Kjell Nilsson (s), byggnadsnämndens ordförande.

Han tänker inte föreslå att byggherren Abitare ska betala skadestånd med anledning av att det saknats bygglov för att anlägga bodarna där.

– Från socialdemokraternas sida tänker vi inte föreslå något skadestånd, men vi är samtidigt medvetna om att det saknades tillstånd att uppföra bodarna, säger Kjell Nilsson.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.