Annons

Bankahörnan fungerar bra

Tekniska nämnden menar att trafiken vid Bankahörnan mellan Algatan och Östergatan fungerar bra, både när det gäller säkerhet och framkomlighet.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2004
ARKIVBILD: CLAES NYBERG
ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Det framgår av nämndens yttrande om en motion från spi som kräver en översyn av miljön på västra delen av Östergatan för att knyta ihop gatan med Algatan till ett sammanhängande butiksstråk. I sitt yttrande pekar tekniska nämnden på att det inte var aktuellt att förlänga gågatan ut på Östergatan när gatan byggdes om i början av 1990-talet. Butiksägarna längs gatan ville ha fortsatt biltrafik och parkeringsmöjligheter. Tekniska nämnden menar också att den dubbelriktade cykelbanan är viktig eftersom den leder all cykeltrafik från de östra delarna av Trelleborg in till centrum. I motionen pekar spi på att det är dåligt med grönska och belysning på Östergatan. Även i det fallet menar tekniska nämnden att det är framkomligheten för bilar och last- och parkeringsmöjligheter som prioriterats. Motionens förslag att stadsbyggnadskontoret gör en utredning för att eventuellt förbättra gatumiljön på den västra delen av Östergatan har tekniska nämnden inget emot. - En utredning kan ju komma fram till nya förslag för Östergatan, säger Lennart Lindsjö, teknisk chef i Trelleborg. Jag funderar själv på vad som skulle kunna hända om man vände trafikriktningen på Östergatan, in mot staden istället. Det skulle dock kunna bli problem med trafiken vid Bankahörnan. Lennart Lindsjö poängterar att tanken på att vända trafikriktningen är hans egna funderingar och inte något som är förankrat hos tekniska nämnden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons