Annons

Bangård och pågatåg krav från Trelleborg

Trelleborgs kommunstyrelse kräver att bangården byggs ut senast 2007 och pågatågstrafiken 2008-2011, att ombyggnaden av E 6 startar 2004 och kombineras med Hedvägens förlängning ut till E 6.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2003

Det framgår av remissvaren på Vägverkets, Banverkets och Region Skånes förslag till planer för utbyggnader av vägar och järnvägar fram till år 2015. De tre dyraste investeringarna som berör Trelleborg: bangården, förbättringar för pågatåg på Kontinentalbanan samt ombyggnaden av E 6 kostar sammanlagt 730 miljoner kronor. När det gäller Vägverkets plan poängterar kommunstyrelsen vikten av att utbyggnaden av E 6 mellan Trelleborg och Vellinge kommer igång under 2004 och står klar senast 2007. Medan utbyggnaden av E 6 ligger nära i tiden i Vägverkets förslag till vägplan har pågatågstrafiken och utbyggnaden av bangården i Trelleborg hamnat långt bak i Banverkets förslag till järnvägsplan. Där protesterar kommunstyrelsen kraftigt i sitt remissvar. Kommunstyrelsen menar att det är helt nödvändigt att bygga ut bangården i Trelleborg under åren 2004-2007 och anser även att utbyggnaden av Kontinentalbanan för pågatåg bör ligga tidigare än 2012-2014. När det gäller den regionala planen menar Trelleborgs kommunstyrelse att Hedvägens förlängning ut till E 6 bör göras i samband med utbyggnaden av E 6. Dessutom vill kommunstyrelsen ha med kopplingen mellan väg 108 och E 6 i en yttre ringväg kring Trelleborg i planen.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons