Annons

Bananer lockbete i EMU-kampanj

Fyra kartonger med bananer står staplade på en säckakärra på Algatan. Intill ligger en hög med broschyrer om varför euron är rätt valuta för Sverige.
Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Joanna Sorobeta tar gladeligen emot en banan när Stiftelsen Sverige i Europa bedriver kampanj i centrala Trelleborg. Hon har redan bestämt sig för att rösta ja. BILD: TOMAS NYBERG Och kanske är det den böjda gula frukten som ska föra Sverige in i EMU. En banan plus en broschyr delades på onsdagseftermiddagen ut till förbipasserande Trelleborgare av Said Racic och Daniel Schött från Stiftelsen Sverige i Europa. - Det är en rolig grej. Om vi bara delar ut flygblad slänger folk dem innan de har läst dem. På det här sättet skapar vi bättre kontakt med folk, säger Said Racic. - Ja, och även de som är mot euron får en banan, säger Daniel Schött med ett brett leende innan han fortsätter kampanjen. Irene Fransson går förbi tillsammans med barnbarnet Louise Horvath. Och de tar glatt emot var sin banan. - Ja, vi säger ja till EMU. Bananen begriper jag inte men det är trevligt, säger Irene Fransson. Även Ulf Persson verkar lite skeptisk mot syftet med bananen. - Jag förstår inte kopplingen mellan en bockad banan och EMU. Jag har inte bestämt mig för hur jag ska rösta men det är kul att få ett mellanmål, säger Ulf Persson och skrattar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons