Annons

Ballongfynd gav franska brevvänner

En upphittad gul ballong har lett till att Ronny Törnqvist fått kontakt med en förskola i nordvästra Frankrike. I måndags damp ett tjockt brunt kuvert ned i hans brevlåda.
Trelleborg • Publicerad 3 december 2009
Foto: 
Barnen skickade med ett inplastat fotografi över sin förskola som de prytt med ballonger.
Barnen skickade med ett inplastat fotografi över sin förskola som de prytt med ballonger.Foto: 
Foto: 
Ronny Törnqvist är glad över svaret han fick från den franska förskola som släppte en ballong som han sedan hittade.
Ronny Törnqvist är glad över svaret han fick från den franska förskola som släppte en ballong som han sedan hittade.Foto: 

TRELLEBORG. I kuvertet låg ett brev, ett foto på förskolan med barnens namn och en kopia av en tidningsartikel. Det visade sig att ballongens 130 mil långa resa gjordes över en helg. Enligt tidningsartikeln släppte barnen i den lilla orten Poielly sina ballonger fredagen den 13 november. Som TA tidigare skrivit var det Ronny Törnqvist som tre dagar senare hittade den på kajkanten när han jobbade i Trelleborgs hamn. Han skickade då ett vykort till den franska förskolan för att berätta om sitt fynd.

– Jag tycker verkligen att det är jätteskoj, säger han om sina nyvunna brevvänner.

Annons

Hans namn nämns också i den franska lokaltidningens artikel och nu tänker han själv skicka över artiklar från Trelleborgs Allehanda och ett svarsbrev. Men han får ta lite hjälp med språket.

– Jag kan ju inte franska men jag har fått hjälp av en granne, berättar han och hade en sådan tur att grannen dessutom hade besök av en fransman samma dag brevet kom.

– Han har lovat mig att översätta mitt brev innan jag skickar tillbaka det, säger Ronny Törnqvist.

Lucas Dietrichson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons