Annons

Bakterie låg bakom stängningen

En bakterie. Det är orsaken till att Trelleborgs badhus hållit stängt i drygt en vecka.
– Det ställer till problem för alla inblandade, men det finns inga genvägar, säger Peter Bernehov.
Trelleborg • Publicerad 12 maj 2011

Det är den nya 25-metersbassängen och äventyrsbadet som har drabbas av bakterien. De två avdelningarna öppnade igen i torsdags. Då hade 25-metersbassängen varit stängd sedan den 26 april och äventyrsbadet sedan den 1 maj.

– 25:an stängdes efter att ett vattenprov inte varit godkänt. Sedan valde vi att stänga även äventyrsbadet för att vara på den säkra sidan. Egentligen borde man kanske stänga hela badhuset, men vi valde att göra så här den här gången, säger Peter Bernehov som tillsammans med Karolina Jonasson har ansvar för badhuset.

Annons

Att det dykt upp en bakterie i vattnet är inget konstigt menar han.

– Det händer någon gång om året. Det handlar om hygien och har hänt tidigare.

Hur har det påverkat verksamheten?

– Det ställer till problem för alla inblandade. Simklubbarna och allmänheten tvingas dela på tiderna.

Hur informerades badgästerna om stängningen?

– Vi har informerat om att det var stängt på grund av en bakterie på hemsidan och i kassan på badhuset, säger Peter Bernehov.

Varför sänktes inte priset under de här dagarna?

– Det låter ju rimligt att priset skulle sänkas, men badgästerna informerades innan de betalade om hur situationen var. Däremot var det ett gäng morgonbadare som kom förra tisdagen som inte kunde bada då eftersom deras tid kolliderade med en av simklubbarnas. De fick kompensation genom att gå in gratis den här veckan istället.

Henrietta Johansson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons