Annons

Bakslag för projekt kring citysamverkan

Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2005

Handeln i Trelleborg tappar kunder. Nu tappar den också den samordnare som skulle få fart på affärerna.

Trelleborgs centrumhandel är hotad. Det framgick i tisdagens TA där organisationen Svensk Handel redovisade negativa siffror för handeln. Sven Arne Carlsson, chef på Svensk Handels regionsavdelning, menar att det beror mycket på dålig samverkan mellan kommun, handlare och fastighetsägare. Med bättre samverkan skulle även en konkurrensutsatt stadskärna som Trelleborgs kunna behålla sin köpkraft.

Annons

Samarbetet har dock inte lyckats ännu och nu drabbas man av ytterligare ett bakslag. I december 2004 anställde Trelleborgs kommuns utvecklings AB ytterligare en person som skulle jobba med näringslivsutveckling. Sebastian Månsson fick dessutom ett specialområde att ta hand om.

– Det var att dra upp riktlinjerna för ett citysamverksanprojekt i Trelleborg med fastighetsägare, handlare och kommunen, säger Per Johansson, vd för Trelleborgs urtvecklings AB.

Men nu drabbas projektet alltså av ett tillfälligt bakslag. Sebastian Månsson slutar sin anställning till månadsskiftet och då står utvecklingsbolaget utan någon som håller i trådarna till citysamverkansprojektet.

Trots det tror Per Johansson inte att projektet kommer att försenas.

– Nej vi ska sätta i gång den här processen, säger Per Johansson.

Sebastian Månsson hade en projektanställning på ett år med möjlighet till att bli tillsvidareanställd. Projektanställningen skulle gå ut vid årsskiftet men Sebastian Månsson väljer alltså att redan nu hoppa av jobbet. Varför han gör det är oklart.

– Det här var en projektanställning som eventuellt skulle permanentas. Sebastian Månsson ville veta hur det blir men vi ville avgöra den frågan lite längre fram, säger Per Johansson. Sebastian Månsson säga något om orsakerna mer än att han redan fått ett nytt jobb.

– Jag ska jobba som projektledare på en ideell organisation, säger Sebastian Månsson.

Han har under våren jobbat med ett kommande citysamverkansprojekt som nu ska läggas över på någon annan. Vem är ännu oklart.

– Det här är något vi får ta tag i till hösten, säger Per Johansson som under tiden själv tar över projektet.

Annons

Han ser det som troligt att den vakanta tjänsten som uppstår på utvecklingsbolaget kommer att tillsättas.

Handelsklubbens ordförande, Lars Bergqvist, beklagar att Sebastian Månsson slutar. Samtalen mellan handelsklubben och samordnaren har varit bra och Lars Bergqvist menar att den lucka som nu uppstår inte gagnar handelns utveckling.

– Den stad som utvecklas bäst är den som har bäst dialog mellan parterna, säger han.

Kristofer Naess

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons