Annons

Bakslag för konstgräsplan

Planerna på konstgräs vid Smygeskolan har drabbats av ett nytt bakslag. Arbetena som redan gjorts saknar bygglov. Därför drar samhällsbyggnadsnämnden i bromsen och ger tekniska förvaltningen bakläxa.
Trelleborg • Publicerad 28 november 2012
Först till våren nästa år kan konstgräsplanen i Smygehamn vara klar.
Först till våren nästa år kan konstgräsplanen i Smygehamn vara klar.Foto: Tomas Nyberg

Grundarbetena för konstgräsplanen är redan gjorda och planer finns för kaffestuga och parkering.

Men arbetena har satts igång innan bygglovet beviljats, och planeringen för kaffestugan är för otydlig. Dessutom har inte bildningsnämnden fått tycka till om ärendet. Det menar samhällsbyggnadsnämnden.

Annons

Därför har nämnden valt att inte godkänna bygglovsansökan. Istället ska förvaltningen gå igenom ärendet på nytt.

– Det är inte många byggnader där man bara skriver kaffebod och sen skulle den kunna bli hur liten eller hur stor som helst. Vi vill återremittera för att reda ut det där. Sen får man inte börja arbeten utan bygglov. Så det ska också förvaltningen kika på, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Patrik Holmberg (C).

När kan ärendet behandlas på nytt?

– Detta var inget roligt beslut att fatta. Men förhoppningsvis kan vi ta det på nästa sammanträde, säger Patrik Holmberg.

Det är tekniska förvaltningens projekteringschef Bengt Lander som sökt bygglovet. Han delar inte Patrik Holmbergs uppfattning. Bengt Lander menar att det är tveksamt om det alls behövs bygglov, varken för konstgräsplanen eller för kaffeboden.

– Det handlar om en friggebod, men vi sökte bygglov i alla fall. Kommunen äger marken och man har väl rätt att göra om sin plan. Det är tio månader sen vi sökte bygglov för boden, så det säger väl det mesta om handläggningstiden, säger han.

Det är servicenämnden som ansvarar för bygget och som fått pengar från kommunfullmäktige till projektet.

Tekniska förvaltningen ska hjälpa till med det praktiska. Men det är inte första gången konstgräsplanen stöter på problem.

Tidigare i år fick upphandlingen av konstgräset göras om då den underkändes av förvaltningsdomstolen. Därför kan planen tidigast vara klar till våren nästa år.

– Det finns ett fullmäktigebeslut. Om det är tillfredsställande att en annan nämnd blockerar detta och föreningarna inte kan få möjlighet att idrotta, så visst. Jag tycker bara det är beklagligt, säger Bengt Lander.

Martin Falkenby
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons