Annons

Bakläxa för arbetsmarknadsnämnden

En 22-årig kvinna ansökte i april i år om nödbidrag hos arbetsmarknadsnämnden till mat, hygienartiklar och tillfälligt boende.
Trelleborg • Publicerad 25 oktober 2013

Ansökan avslogs eftersom hon inte sökt kommunal ersättning för unga. Därför anser nämnden att hon inte gjort vad hon har kunnat för att lösa sin situation.

Kvinnan överklagade dock beslutet. Hon menar att hon engagerat sig starkt för att lösa sin ekonomiska situation. Hon har sökt många jobb och haft mycket kontakt med sin kontaktperson på Navigatorcentrum. Anledningen till att hon inte lämnade in ansökan till kommunal ersättning var att hon var på utbildning för sitt nya jobb under den sista dagen man skulle lämna in den.

Förvaltningsrätten har behandlat överklagandet och bedömer att arbetsmarknadsnämnden ska göra en ny utredning. Man menar att nämnden inte helt har tagit ställning till kvinnans rätt till bistånd för att ha möjlighet till en bostad.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons