Annons

Bageri får kritik av Arbetsmiljöverket

Finax bröd AB i Trelleborg får kritik av Arbetsmiljöverket. Bland annat saknas rutiner och dokumentation på företaget rörande arbetsmiljö och ergonomi.
Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2010
Finax bröd AB i Trelleborg måste börja dokumentera arbetsmiljöarbetet bättre.
Finax bröd AB i Trelleborg måste börja dokumentera arbetsmiljöarbetet bättre.Foto: 
Foto: 

Arbetet på Finax bröd innehåller tunga lyft och böjda kroppsställningar. Det finns en risk för belastningsbesvär för många av företagets medarbetare enligt Arbetsmiljöverket. Vid verkets inspektion i slutet av september framkom att bolaget saknar en riskbedömning av arbetsuppgifterna. Man saknar också en dokumenterad handlingsplan och rutiner för hur arbetet skall bedrivas vid eventuella skador eller tillbud.

– Sådana här krav på dokumentation är väldigt vanliga. Finax får nu skicka in svar på vad de har gjort och sedan beslutar vi om det räcker eller om vi ska åka ut på en inspektion till, säger Roger Olsson, inspektör på Arbetsmiljöverket i Malmö.

Annons

Före den 15 december ska företaget ha åtgärdat bristerna och skickat in sin rapport. Vidtas inga åtgärder riskerar bolaget att Arbetsmiljöverket beslutar om ett föreläggande eller ett förbud vilket i förlängningen kan leda till brott mot arbetsmiljölagen och böter.

Trelleborgs Allehanda har sökt Finax bröd AB i Trelleborg för en kommentar utan resultat.

INTERNAL INTERNAL
Oskar Forsberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons