Annons

Badhyttsägare anmäler Vellinge kommun

Trelleborgaren Ivar Ek har anmält Vellinge kommun till diskrimineringsombudsmannen. Anledningen är att han inte längre får ha en badhytt i kommunen eftersom han flyttat därifrån.
Trelleborg • Publicerad 24 april 2012
Foto: 

– Jag tycker absolut att det är diskriminering, säger Ivar Ek.

Ivar Ek flyttade från Vellinge till Trelleborg 2007. 2003 beslutade Vellinge kommun om ändrade regler som innebar att endast personer som är skrivna i Vellinge kommun eller äger en fastighet där har rätt att äga en badhytt.

Annons

Ivar Ek anser att det är fel att han tvingats överlåta badhytten till någon annan, en badhytt som han köpte redan 1983. Under åren har han betalat hyra och även renoverat badhytten grundligt, till exempel bytt tak så sent som i november förra året.

I sitt brev till diskrimineringsombudsmannen skriver Ivar Ek att man inte borde kunna utestänga personer utanför Vellinge kommun som vill ha kvar sin badhytt. "Marken som är strandskyddad ger säkert inte Vellinge kommun rätten att särbehandla vissa grupper i samhället", skriver han.

Till TA säger Ivar Ek att han redan fått svar från diskrimineringsombudsmannen att ärendet inte kommer att tas upp.

– De tycker inte att det är deras område, säger han.

Vellinge kommun har tidigare varit i blåsväder för hur man hanterar sina egna badhyttsregler. För ett par år sedan uppdagades det att M-förvaltningens direktör Ann-Christine Garnå fått en badhytt som löneförmån trots att hon bodde i Staffanstorp.

TA lyckades under måndagen inte få någon kommentar från ansvariga på Vellinge kommun i badhyttsärendet.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons