Annons

Badhuset invigs strax före jul

I mitten av december kan äventyrsbadet i Trelleborg vara klart att ta emot badgäster.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2009
Foto: 
Badhuset i Trelleborg dras med ständiga renoveringsbehov.
Badhuset i Trelleborg dras med ständiga renoveringsbehov.Foto: 

TRELLEBORG. Kenth Sjövall, fritidschef i Trelleborgs kommun, fick på tisdagen beskedet att äventyrsbadet preliminärt kan tas i bruk igen först strax före jul. Därmed grusas hans tidigare förhoppningar om ett kombinerat 70-årsjubileum och återinvigning av den gamla badhusdelen under höstlovet. Nu är han glad ifall man kan klippa bandet innan året är slut.

– Eftersom 70-årsjubileet är i år så känns det fel att fira det nästa år, säger han.

Annons

Den 30 september var det tänkt att badhusets 70-årsjubileum skulle firas i stor stil. I samband med det planerade man också att återinviga den nyrenoverade ursprungliga badhusdelen från 1939. Men efter att personalen upptäckt stora skador i det tolv år gamla äventyrsbadet i somras, stängdes den delen av badhuset och festligheterna blåstes av.

En tänkbar lösning som Kenth Sjövall nu funderar på är att man klipper band i december och väntar med resten av invigningsprogrammet till efter jul- och nyårshelgerna. Om den preliminära tidplanen för renoveringen håller.

– Vi hoppas så klart på det och att inte fler problem ska dyka upp under tiden, säger Kenth Sjövall.

En ny skada har på senare tid framkommit. Skvalprännorna i tävlingsbassängen från 1997 läcker och måste fixas till. Men den renoveringen hoppas Kenth Sjövall kan vänta till i sommar då badhuset ändå är semesterstängt. Han vill inte veta av fler stängningar under säsongstid.

– Vi tappar ju intäkter hela tiden. Och ju längre tiden går desto större är risken att kunderna söker sig till andra badanläggningar och kanske aldrig kommer tillbaka, säger han.

Fastighetsförvaltningen räknar med att kostnaden för att renovera äventyrsbadet stannar på cirka 1,5 miljoner kronor. Allmänheten kan under renoveringen fortfarande använda resten av badhuset, förutom bubbelpoolen och ångbastun.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons