Badhuset har fått oväntat besök

Trelleborgs är invaderat av badhuslösa träningsfantaster. Malmös undervattensrugbylag tränar i Trelleborg, när Aq-va-kul är stängt.
Trelleborg • Publicerad 22 mars 2007
Badhuset är invaderat av träningssugna rugbyspelare. Trelleborgs undervattsnrugbylag, delar sedan i måndags bassängen med Malmös dito. Bild: Claes Nyberg
Badhuset är invaderat av träningssugna rugbyspelare. Trelleborgs undervattsnrugbylag, delar sedan i måndags bassängen med Malmös dito. Bild: Claes NybergFoto: 

Trelleborgs undervattensrugbyklubb och Malmös dito samsas, om träningstiderna på badhuset.

TSS undervattensrugbytränare, Martin Hempel, lånar gärna ut sitt badhus till Malmölaget.

– Jag tycker att det är bra att man kan hjälpas åt. Nästa gång kanske det är vi som behöver hjälp. Man vet aldrig. Sedan är de väldigt duktiga. Och på så sätt kan vi få inspiration av dem. De har ju erfarenhet från landslaget.

Att dela bassäng och träningstider med Malmölaget, som snart ska spela slutspel i elitserien i hopp om att vinna SM-guld, ser Martin Hempel som en ära.

– Vi får ju hjälpa till så att de kan vinna guld. Har de ingenstans att träna blir det svårt för dem att vinna. Och om de vinner få vi kanske ett extra tack, skrattar en positiv tränare. Att de båda lagen skulle träna samtidigt i bassängen är däremot omöjligt.

– Det hade inte funkat. 40 spelare i en och samma bassäng blir alldeles för trångt. För att lösa det problemet har vi delat upp träningstiderna.

Det finns ett problem med att Malmölaget kommer till Trelleborg för att träna. Vissa juniorer har uteblivit från träningen.

– Ja, jag tror att de kan tycka att det är lite läskigt eftersom Trition är väldigt duktiga. De känner ju inte varnadra.

Trelleborgs badhuschef, Anne-Sofie Danielsson, har däremot inte märkt skillnad på antalet badhusbesökare.

– Nej, inte än så länge. Men när Malmö varit utan Aqva-kul en länge tid kanske det kommer att märkas. Det är svårare att se skilnad under dagtid. På kvällstid när det är simträningar och annat märks det på ett annat sätt, säger Anne-Sofie Danielsson.

Caroline Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.