Annons

Badhuschef får sluta

Badhuschefen Ann-Sofie Danielsson lämnar sin tjänst med omedelbar verkan. Brist på förtroende hos den övriga personalen uppges vara en av orsakerna. "Hon har inte varit mogen för sina arbetsuppgifter", säger fritidschefen Kenth Sjövall.
Trelleborg • Publicerad 19 november 2009
Foto: 
Foto: 
Ann-Sofie Danielsson.
Ann-Sofie Danielsson.Foto: 
Ann-Sofie Danielsson.
Ann-Sofie Danielsson.Foto: 
Fritidschefen Kenth Sjövall menar att den förra badhuschefen Ann-Sofie Danielsson inte klarat av sina arbetsuppgifter på badhuset.
Fritidschefen Kenth Sjövall menar att den förra badhuschefen Ann-Sofie Danielsson inte klarat av sina arbetsuppgifter på badhuset.Foto: 

TRELLEBORG. Tidigare i år har en personalkonsult studerat hur arbetet på badhuset fungerar. Konsulten kom fram till att Ann-Sofie Danielsson inte har något förtroende bland sin personal.

Hon har inte varit redo att ta hand om marknadsföring, personal och ekonomi, menar Kenth Sjövall. Det här är uppgifter som varje enhetschef inom fritidsförvaltningen själv ansvarar för.

Annons

– Hon är inte riktigt mogen för de arbetsuppgifterna och därför har vi varit tvungna att göra en rockad på badhuset, säger han.

I måndags skrev Ann-Sofie Danielsson under sin uppsägning. Istället för de sex månaders uppsägningstid som hon har i sitt kontrakt får hon nio månaders uppsägningstid. Men redan nu har hon lämnat sin tjänst och tills vidare fungerar hennes före detta kollega Anders Wiberg som tillfördnad badhuschef.

Ann-Sofie Danielsson själv menar att konsultens utredning inte är den enda anledningen till att hon slutar – det handlar också om att hon och Kenth Sjövall inte kommer överens.

– Vi kan inte jobba ihop, eftersom vi tycker och tänker för olika. Och eftersom vi sitter på sådana positioner som vi gör så blir det väldigt svårt att samarbeta när man inte kommer överens, säger hon.

Tycker du själv att du haft personalens förtroende?

– Ja, både och, säger Ann-Sofie Danielsson.

Visst har senaste året när konsulten varit inne och granskat verksamheten varit en jobbig tid, säger hon. Och det är med blandade känslor hon nu slutar sin tjänst.

– Men för mitt eget bästa så är det här den bästa lösningen, säger hon.

Ett exempel på att Ann-Sofie Danielsson inte skött verksamheten på rätt sätt är stora förluster, menar Kenth Sjövall. Bland annat gäller det en massörtjänst på 25 procent som funnits på badhuset länge men nu kommer att sägas upp.

– Vad jag vet är det ingen som tittat på badhusets verksamhet på det sättet. Vi tog fram siffrorna för 2007, 2008 och 2009 för massageverksamheten och det visade sig att den gjort förluster mellan 42 000 och 52 000 kronor per år, säger han.

Förutom den betalda uppsägningstiden, som innebär totalt 234 000 kronor, kostar Ann-Sofie Danielssons uppsägning kommunen ytterligare drygt 40 000 kronor. Den senare summan är vad kommunen kommer att betala ett konsultföretag som ska hjälpa den förra badhuschefen att hitta ett nytt jobb.

Lucas Dietrichson
Fanny Johansson och Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons