Annons

Bad ett steg närmare verklighet

Utomhusbadfrågan har diskuterats under många år i Anderslöv. Men nu vill servicenämnden komma i gång med planeringen av det faktiska bygget.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2013
Foto: Jessica Gow

Nämnden beslutade på ett möte i tisdags att placeringen av badet ska vara bredvid Väståkraskolan och söder om konstgräsplanen.

- Det handlar om tre bassänger. En vanlig 25-metersbassäng, en mindre bassäng för barn och en plaskbassäng, säger Gunnar Grafström (M), ordförande för servicenämnden.

Annons

De omklädningsrum som redan finns i anslutning till fotbollsplanen ska renoveras och parkering anläggas. Det finns 27 miljoner kronor avsatta för badet. Nu vill servicenämnden begära ut dessa pengar för att komma igång.

Finns det någon tidsplan för bygget?

- Nej, det gör det inte. Vi har inte ens börjat med projekteringen än. Dessutom är marken utarrenderad vilket vi måste lösa först, säger Henrik Alkevall på serviceförvaltningen.

Han menar också att slutnotan för badet inte är klar än. Det kan kosta mer än 27 miljoner kronor.

Det finns även en fond med pengar avsatta för projektet. Den kommer från Anderslövs-Grönbys barnkoloni som skänkte en tomt i Beddingstrand till kommunen med villkoret att den skulle gå till ett utomhusbad i Anderslöv. 2005 såldes tomten.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons