Annons

Bäckström avslutade sommaren

En artist önskad av många fick avsluta sommarens konsertserie på Stadsparksscenen. Tenoren och trelleborgaren Joachim Bäckström bjöd bland annat på en debut.
Trelleborg • Publicerad 1 september 2014
Tenoren och trelleborgaren Joachim Bäckström gjorde sitt första framträdande tillsammans med Trelleborgs musikkår 2007. På måndagskvällen var det dags igen.Foto: Foto: Fanny Nyberg

– Jag tror att jag har sjungit den här en gång innan, i kiosken på Gislöv, så man kan kanske säga att det är en debut, sa han innan Trelleborgs musikkår spelade de första tonerna av Anthem ur musikalen Chess.

Gästen överraskade också kårens konferencier Bertil Ahlberg med att sjunga ovanligt glada stycken, både Mattinata och O Sole Mio fanns med.

Annons

– Jag brukar pika Joakim för att han sjunger tråkiga sånger, förklarade Bertil Ahlberg för publiken och la till:

– Men han ser alltid så glad ut. Det ska ju egentligen inte en operasångare göra, du får jobba på det Joakim!

Måndagskvällens konsert var den sista i serien Sommar i Stadsparken. Trelleborgs musikkår har tillsammans med kommunen, Söderslätts musikkår och ytterligare föreningar sett till att det varit konsert i parken varje måndag samt tre onsdagar under sommaren.

– Vi har varit här flera av gångerna, berättar Birgit Wernram som kommit för att se sista konserten tillsammans med maken Jan Wernram.

De tycker båda att kulturutbudet i Trelleborg är bra, speciellt under sommaren.

– Att det görs så mycket, som är gratis dessutom, är helt fantastiskt. Det är bra att de bjuder in lokala förmågor också, säger Jan Wernram.

Lisa Kron
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons