Annons

Avveckling i Valen följs av planer på en ny stormarknad

Trelleborg • Publicerad 18 mars 2005

När Coop Konsum nu stänger sin butik i Valen är det resultatet av flera års problem med att få lönsamhet i verksamheten. Det säger Björn Carlsson, regionchef på Coop Supermarket Syd/väst.

– Butiken drogs med ett underskott ett tag och vi försökte göra en del förändringar som inte gett någon effekt, säger Björn Carlsson.

Annons

Hur stort underskott butiken haft under de senaste åren vill Björn Carlsson inte gå in på utan konstaterar att det rör sig om ett "större" underskott.

Som exempel på försök att bryta den negativa trenden nämner Björn Carlsson bland annat renovering av butikslokalen, extra marknadsföring samt att butiken placerats in den lägsta priszonen. Varför har då insatserna inte fått någon effekt?

– Det har hänt mycket i dagligvaruhandeln de senaste åren. Och kanske är det så att Valen är ett enbutiksläge, säger Björn Carlsson.

Han tror inte att situationen hade sett så annorlunda ut även om man lyssnat till de förslag personalen kommit med.

– Jag tror inte att det hade haft den effekt som behövdes för att vända det här, säger Björn Carlsson.

Enligt Björn Carlsson ska avvecklingen av butiken ske under året. Förhandlingarna inleds med facket den 29 mars och förhandlingar ska även genomföras med fastighetsägaren. Hyresavtalet löper till och med 2006.

Samtidigt har Coop fortfarande planer på att etablera en ny stormarknad i Trelleborg.

– Vi för diskussioner med kommunen om en etablering vid den nya vägsträckningen som kommer in vid Hedvägen. säger Björn Carlsson.

Det innebär att det kommer att dröja tills beslut är fattat om E6 framtida sträckning innan ett beslut om en ny butik fattas.

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons