”Avveckling” av Gröningen ett missförstånd

Söderslättspartiet anmäler Trelleborgs kommun till förvaltningsrätten eftersom de menar att servicenämnden börjat avveckla köket på Gröningen.
Trelleborg • Publicerad 2 mars 2013

Det handlar dock inte om någon avveckling utan om en flytt av en del av produktionen, enligt Ulrika Arnell, kostchef på Trelleborgs kommun.

– Det är portioner till Tappershus och Hermelinen som har flyttats till Alstadhemmet, bland annat efter önskemål från boende, som under en lång tid velat ha mat från Alstadhemmet, säger Ulrika Arnell.

– Det handlar absolut inte om någon avveckling.

Beslutet att flytta en del av produktionen, totalt rör det sig om cirka sjuttio portioner om dagen, togs snabbt och förvånade både personal och ätande på köket i Gröningen. I veckan fick personalen på Gröningen veta att de sjuttio portionerna ska börja lagas på Alstadhemmet och redan i torsdags var en skåpbil på plats och hämtade både råvaror och köksmaskiner.

Turerna kring köken på Akka och Gröningen har tagit många vändor, men än är ingen definitivt beslut taget i frågan. Sedan Kommunfullmäktige i juli 2012 gav servicenämnden i uppdrag att avveckla den kommunala verksamheten har nämnden svängt flera gånger och nu senast landat i att köken bör fortsätta i kommunal regi. Frågan kommer upp igen i mitten av mars.

Martin Falkenby
Caroline Ferngren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.