Annons

Avtal på gång om pågatåg

Kommunerna har inte gett upp tanken på regiontåg till Trelleborg via Västra Ingelstad och Östra Grevie. Nu är siktet inställt på ett konkret avtal samtidigt som Vellinge och Trelleborgs kommunalråd skriver till regeringen och trycker på för att få till en utbyggnad.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2009
Foto: 
Nu vill parterna som undertecknade avsiktsförklaringen om en utbyggnad av Trelleborgsbanan i juni i år gå ett steg vidare och sluta ett avtal om genomförande.
Nu vill parterna som undertecknade avsiktsförklaringen om en utbyggnad av Trelleborgsbanan i juni i år gå ett steg vidare och sluta ett avtal om genomförande.Foto: 

SÖDERSLÄTT. Den avsiktsförklaring som undertecknades i juni mellan Malmö, Trelleborg, Vellinge, Region Skåne samt Vägverket och Banverket om regiontåg till Trelleborg kan nu bli ett avtal om genomförande.

– Det är på banverkets initiativ som vi nu ska gå vidare från avsiktsförklaringen till ett genomförandeavtal, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg.

Annons

Enligt Ulf Bingsgård är alla parter som undertecknade avsiktsförklaringen också villiga att gå vidare till ett genomförandeavtal.

– Avsiktsförklaringar finns det många av, men genomförandeavtal visar att de inblandade verkligen menar allvar med sitt åtagande, säger Ulf Bingsgård.

I avsiktsförklaringen sade sig Vellinge kommun vara villig att stå för 70 miljoner kronor, Trelleborgs kommun för 58 miljoner kronor, Malmö stad för 35 miljoner kronor, Region Skåne för 47 miljoner kronor och Skånetrafiken för 5 miljoner kronor.

Sammanlagt beräknas utbyggnaden kosta 490 miljoner kronor. Den resterande delen av summan, 275 miljoner kronor, skulle Banverket stå för.

Problemet är att Banverket i sitt förslag till nationell plan inte ser någon möjlighet att klämma in utbyggnaden av Trelleborgsbanan utan extra pengar från regeringen. Åtminstone inte på denna sida år 2021. För att utbyggnaden ska bli av krävs att Banverkets anslag för investeringar ökas med 15 procent.

Detta trots den stora del av kostnaden som de övriga inblandade säger sig vara villiga att stå för.

– Med ett genomförandeavtal finns det större chanser att Banverket centralt och regeringen ska lyssna på våra argument för en snabb utbyggnad, säger Ulf Bingsgård.

Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons