Annons

Avtal med Totalkiosk hävs

I början på april kunde TA avslöja att Trelleborgs kommun och flera lokala företagare hade tecknat avtal med det omdiskuterade företaget Totalkiosk. Nu gör kommun och företagare gemensam sak och bryter avtalet.
Trelleborg • Publicerad 4 maj 2009
Trelleborgs kommun hyr dataterminaler av företaget Totalkiosk. Ett avtal som kommunen nu häver. Foto: Niclas Sörenson/Arkiv 2009
Trelleborgs kommun hyr dataterminaler av företaget Totalkiosk. Ett avtal som kommunen nu häver. Foto: Niclas Sörenson/Arkiv 2009Foto: 

– Vi har ensidigt hävt vår del av avtalet och ställt in betalningarna. Nu är bollen på andra planhalvan, säger advokat Michael Tuveson som företräder både kommunen och de cirka fem lokala företagare som ingått avtal med Totalkiosk.

Avtalet kostar kommunen 5 490 kronor i månaden. Pengarna betalas in till företaget Wasa kredit.

Annons

De äger fyra dataterminaler som finns uppställda runt om i Trelleborgs kommun. Genom terminalen ska man kunna boka biljetter till TFF:s matcher och ta del av kommuninformation. För den tjänsten ansvarar företaget Totalkiosk. De ska också varje månad betala tillbaka pengar till kommun och företag, pengar som de får in genom reklamintäkter.

Men de tre senaste månaderna har Totalkiosk ställt in alla utbetalningar. De har heller inte levererat de utlovade tjänsterna.

– Därför kommer varken vi eller företagarna att betala några pengar till Wasa kredit. Sen får vi se hur Wasa kredit kommer att agera, säger Jonas Rosenqvist, kommunjurist för Trelleborgs kommun.

Om Wasa kredit inte accepterar hävningen av avtalet väntar tvistemål i domstol. Det är dock oklart när en eventuell rättsprocess kan komma igång.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons