Avtackning blev urladdning för Bingsgård

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) skulle gå på Malmös kommunalråd Ilmar Reepalus avtackning på fredagen. Men i höjd med Skegrie märkte han att elen i bilen var på väg att ta slut.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2013
Ulf Bingsgård var glad när han tog den första turen med en av kommunens elbilar i april. Lika glad var han inte när elen var nära att ta slut på E 6 och han tvingades vända tillbaka till Trelleborg.
Ulf Bingsgård var glad när han tog den första turen med en av kommunens elbilar i april. Lika glad var han inte när elen var nära att ta slut på E 6 och han tvingades vända tillbaka till Trelleborg.Foto: Tomas Nyberg

– Det var en varningssignal i bilen som ljöd och talade om att det bara fanns el så det räckte i sju kilometer, säger Ulf Bingsgård.

Eftersom det är elva kilometer mellan Skegrie och Trelleborg så blev Ulf Bingsgård lite nervös. Han ringde oppositionsrådet Catherine Persson (S) och berättade att hon fick gå på avtackningen själv, och styrde kosan tillbaka till Trelleborg.

– Jag övervägde att ta bussen från Skegrie till Malmö men eftersom vi skulle uppmärksamma handbollsspelaren Andreas Nilsson i Rådhuset så skulle jag inte hinna det.

Ulf Bingsgård körde tillbaka på E 6, och trots att elen egentligen inte skulle räcka hela vägen så kom han fram till Rådhusets parkering.

När kommunens anställda ska använda en av de två elbilar som finns så bokar de sig först via en portal på nätet. När man sen sätter sig i bilen så ska den vara laddad med så mycket el att föraren kommer både fram och tillbaka. Enligt Ulf Bingsgård, som varit i kontakt med företaget Move About som sköter bilarna, beror elbristen på ett tekniskt fel.

– Tydligen har en säkring i laddningsstolpen slagits av. Man tror att bilen laddas men det gör den inte i verkligheten, säger Ulf Bingsgård.

För Ulf Bingsgård blev det alltså ingen avtackning av Malmös starke man.

– Det hade såklart varit en speciell tillställning som jag gärna varit med på. Vi har ju samarbetat en del genom åren, även om det inte varit på något djupare plan, säger han.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.